Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TERÇEP'DE YÖNETİM DEĞİŞTİ

TERÇEP

Terme'de kurulması planlanan termik santrale karşı ve Terme'yi güzelleştirme adına kurulan TERÇEP ( Terme Çevre Platformu)'unda yönetim değişti.

Dört ay önce Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Terme’yi güzelleştirmek, sağlıklı ortamda yaşamak amacıyla kurulan TERÇEP’in ilk yönetim kurulu işadamı Zekai Altunpala sözcülüğünde yapılmıştı.
Toplanan yeni kurulla Av. Hasan Demir ve yönetimi seçildi.

Terme Çevre plâtformunun 07.02.2015 Tarihinde toplanan Genel Kurulunda yeni Yürütme (İdare ) Kurulu şu şekilde oluşmuştur.
1-Av.Hasan Demir. Baroyu Temsilen. Platform Sözcüsü.
2-Barış Aktepe -Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı.

3-Mehmet Yiğit. Kozluk Mahallesi Muhtarı.
4-Nebile Buzdan. Terme Belediye Meclis Üyesi.

5-Ali Acartürk. Fenk Mahallesi Muhtarı.
6- Mehmet Özmen. Çamlıca Mahallesi Muhtarı.

7-Latife Sabuncu. Kent Konseyi Kadınlar Kurulu Başkanı.
8-Adnan Atik. Din Görevlileri Derneği Başkanı.

9-İrfan Albayrak. Memur-Sen Başkanı.
10-Ali Kondakcı. Genç Termeliler Taraftar Grubu Başkanı.

11-Üzeyir Doğancı. Akçaylılar Derneği Başkanı..
12-Cemil Keleş.Et Üreticileri Birliği

Terme Çevre Palatformu adına açıklamada bulunan Av.Hasan Demir. tüm Termelileri kucaklayacak siyasi düşünceler üstü bir yürütme kurulunun bu işi Terme aşkı için seçildiği dönem içinde sürdüreceğini belirtti.
Ter-Çep sözcülüğüne seçilen Av. Hasan Demir Çevre platformunun; Termenin çevre sorunları ile ilgilenen tüm Termeli hemşehrilerimizin buluştuğu ve birlikte şehrimizin daha yeşil ve sağlıklı bir geleceğe kavuşması için tüm çevreye zararlı kurum ve yatırımlara karşı durarak çocuklarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için ortak mücadele alanıdır.”dedi.

İlçemize yapılması düşünülen Termik santrale karşı durmanın yanında bu platformun fikir üreterek şehrimizi güzelleştirme ve projelerle yerel yönetimi destekleme gibi bir yükümlülüğü olduğunu beyan eden Av. Hasan Demir, “Yeni yürütme kurulunun, öncelikle bu çevre duyarlılığının tüm Terme halkına yayması gerekli. Okullarda seminer çalışmaları yaparak öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve ailelerine bu konunun hassasiyetinin duyurulması konusunda çalışmalar yapılacak.

Toplumsal bilinci artırmak içine tiyatro, seminer ve köy toplantıları şeklinde sosyal etkinlikler düzenleyerek ve Ter-Çep in çalışmaları ile ilgili aylık bültenlerle halkımızın bilinçlendirme çalışmaları yapacağız.
Tüm Termelilerin çevre sorunlarına duyarlı olarak platformla birlikte mücadelede yer alacağı inancımızı taşımaktayız”diyen Av. Hasan Demir vatandaşların kendilerine 0362 876 41 67
0544 329 02 24 - 0536 270 06 55 nolu telefonlardan ulaşabileceklerini söyledi.